Tratamente naturale cu ceapa pentru un par sanatos

Tratamente naturale cu ceapa pentru un par sanatos

 13.01.2017

A fi in pas cu moda nu este un lucru simplu. Coafura moderna implica spalatul , uscatul cu uscatorul si coafatul foarte des, folosirea produselor de fixat in mod repetat, intinsul parului cu placa etc

Iata de ce suntem tentatesa ne informam permanent despre noi metode pentru ingrijirea parului. Multe informatii sunt reale, altele sunt fictiune. Exista produse ineficiente sau chiar leacuri babesti care dupa folosire duc la rezultate aproape de dezastru.

De aceea trebuie sa intervenim folosind o gama larga de produse natural care confere parului un aspect firesc, sanatos, atragator totodata si un plus de feminitate si prospetime.

O sa va prezint cateva metode naturale pentru ingrijirea parului, ieftine , foarte simple si cu un efect rapid.
 

Folosirea cepei


Interesant este ca ceapa este o legume foarte benefica ingrijirii parului. Ea contine sulf care ajuta la stoparea caderii parului, la regenerarea parului precum si la prevenirea aparitiei matretii tocmai datorita proprietatilor antibacteriene.
Beneficiile acestui tratament ne face sa uitam mirosul neplacut si putem aplica masca cu ceapa in felul urmator:
Se amesteca sucul de ceapa cu ulei special pentru par sau cu ulei de rozmarin sau de cedru.
 

Cum obtinem sucul de ceapa?


Sucul de ceapa se obtine folosind un simplu blender iar uleiurile special vor estompa mirosul usturator de ceapa.


Masca cu ceapa, ulei de cocos si ulei de masline


Se amesteca intr-un blender 2-3 cepe pentru a obtine sucul.
Se adauga o lingura de ulei de cocos si o lingura de ulei de masline. Acest amestec se aplica cu grija pe lungimea parului, evitand pe cat posibil pielea capului. Timpul de actiune este de circa 2 ore dupa care se spala cu un sampon normal si se clateste cu apa calduta in care s-a adaugat sucul de la o lamaie. Sucul de lamaie va inlocui balsamul si va indeparta mirosul neplagut al cerei.
Se recomanda si un amestec de suc de ceapa, bere si ulei de cocos.
 

Masca cu suc de ceapa si miere de albine


Se amesteca intr-un vas sucul obtinut de la 2-3 cepe cu 3-4 linguri de miere. Se aplica pe par circa 2 ore apoi se spala cu sampon si se clateste cu apa calduta in care s-a adaugat sucul  de la o  lamaie.
Aceast tratament stimuleaza cresterea parului si ai reda stralucirea.

Tot pentru a obtine aspectul stralucitor al parului se poate apela  si la alta metoda naturala si foarte simpla.
Se dizolva in apa calda (500 ml) doua linguri de miere.Se toarna Solutia obtinuta peste parul spalat, fara a fi nevoie de clatire.


Masti pentru par, tratamente pentru ingrijirea parului profesionale


Chiar daca exista numeroase tratamente naturiste pentru par, periodic trebuie folosite masti pentru par si tratamentele profesionale pentru ingrijirea parului deteriorat sau a parului vopsit. Acestea au un efect rapid si intensiv pentru parul foarte deteriorat, repara structura parului in timp si contribuie la restructurarea, revitalizarea si hranirea in profunzime a parului deteriorat.


Comentarii